Recension


Skånes Fria

Fullt drag med Cabaret Moulin

När man pratar om icke-politiskt korrekt underhållning är dragshow kanske något av det som toppar listan. Män som ofta blir förtryckta på grund av sina egna böjelser, i exakt den typen av kvinnokläder som ofta används för att på olika sätt generalisera, styra, utnyttja eller förtrycka kvinnors sexualitet, är förstås ett problem om man vill problematisera. Men det är naturligtvis också det som är tjusningen!

Cabaret Moulin har ett nytt recept på dragshow varje månad. Här vänder man upp och ner på mäns och kvinnors roller, lägger till lika delar dans, sexuella anspelningar och glitter, kryddar med ett fett mått exhibitionism och lägger till minst lika mycket ironi. Om publiken skrattar mest åt männen i kjoltyg på scen, de flamsiga kvinnorna de porträtterar eller den östeuropeiska brytningen och det vulgära språk som dragplåstret ”Babushka” använder på scen varierar troligen. Men vad spelar det för roll? Cabaret Moulin är nämligen inte någon politisk apparat. Det är bara ren underhållning. ”Ni är alla mina huuu-ruur” skriar Babushka från scenen. Hon styrs imponerande nog helt av improvisation och, tillsammans med Electra och Carina de Soleil, dansar hon, mimar och håller låda under två 40-minuters set. Och visst vet de att publiken skrattar både åt dem och med dem. Men de skrattar också åt publiken och ganska mycket åt sig själva.

Värme, självdistans och väl utvecklad teknik när det gäller att ta sig runt i högklackat gör Cabaret Moulins höstshow väl värd ett besök. Alla tre gör väldigt bra karaktärer och tillsammans är de oslagbara på scen.

De fyra kvinnliga dansarna gör dock ett rätt så mycket svagare intryck, men det är kanske svårt att toppa trion. Första halvan kändes bitvis därför lite långrandig, men det tog sig i andra delen av föreställningen. Något större inslag av ståupp hade inte suttit fel och man undrar lite varför vi inte får höra mer från Elektra och Carina de Soleil, men Cabaret Moulin är med stor sannolikhet den bästa dragshow vi får se i Skåne i höst.

Cabaret Moulins hemvist finns på Tangopalatset i Malmö där de framträder med en ny show första fredagen i varje månad. Nästa föreställning blir den 5 oktober.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2024 Fria.Nu